Arabia155 kotisivujen historia osuus 3.12.2015

Arabian Liiketalo Oy rakennettiin 50-luvun puolessa välissä sodan jälkeiseen tarpeeseen pienteollisuustaloksi. Yksi talon alullepanijoista oli kiinteistöneuvos Aron Livson. Arkkitehtuuritoimisto Lappi-Seppälä ja Martas oli piirustusten takana. Talo rakennettiin kolmessa vaiheessa vuosien 1955-1958 aikana.

Talon nimi, Arabian Pienteollisuustalo Oy, muutettiin vuonna 2002 Arabian Liiketalo Oy:ksi ajan ja talossa toimivien yritysten ilmekuvaa enemmän vastaavaksi.

Historian saatossa täällä toimineita mestareita on niin metalli-, kultaseppä-,muovi-, lasi- kuin tekstiilialaltakin. Osa näistä on talossa jo toisen polven yrittäjinä.

Kirjapaino, kutomo ja leipomo toivat oman kodikkaan leimansa tähän yhteisöön, pankkia ja postia unohtamatta.

Hämeentien puoleinen liiketila, jossa vähittäiskauppa nykyään toimii, oli vielä 1970-luvulla Halli. Hallissa oli myös pieni kahvila.

Talon hoidosta vastasi legendaarinen talonmies Sarkkinen aina vuoteen 1995 asti. Sarkkinen tunsi talon perustuksia myöten, hän oli nuori rakennusmies lapio kourassa jo tämän talon työmaalla. mahdollistaa ”raskasta” toimintaa ja ylimpien kerrosten näköalat ja valoisuus antavat upeat puitteet ”kevyemmälle” toiminnalle.

© 2016 nTec Finland Oy. All rights reserved.